Kompozycja 7 minerałów Nałęczowianki
Nałęczowianka to naturalna woda mineralna o łagodnym smaku wydobywana z ujęcia o tej samej nazwie, które znajduje się w uzdrowisku Nałęczów, w otulinie Kazimierskiego Parku Krajobrazowego.
Woda mineralna Nałęczowianka – skład i właściwości
Nałęczowianka nasyca się składnikami mineralnymi podczas 20-letniej podróży przez pokłady skał. Dokładamy wszelkich starań, aby zachować jej pierwotną czystość. Jak każda naturalna woda mineralna, Nałęczowianka czerpana jest ze źródeł podziemnych, co daje pewność, że zawiera tylko naturalną mikroflorę, zaś jej skład chemiczny jest stabilny i bezpieczny.
Odkryj skład mineralny Nałęczowianki!
Pij Nałęczowiankę
i zaspokój swoje pragnienie!
Średni poziom zmineralizowania Nałęczowianki oraz niska zawartość sodu sprawiają, że możesz ją pić codziennie, aby nawodnić swój organizm. Pamiętaj, że należy spożywać w ciągu dnia co najmniej 2 l wody z różnych źródeł jako część zrównoważonej diety i zdrowego trybu życia.
Nałęczowianka
– naturalna jakość
i czystość prosto ze źródeł ziemi
Naszym celem jest ochrona pierwotnej czystości i naturalnych właściwości wydobywanej wody. Aby zachować naturalny skład i mikroflorę wody mineralnej, nie poddajemy jej żadnym dodatkowym procesom poza napowietrzaniem i filtracją. Jakość jest dla nas najważniejsza na każdym etapie produkcji – od bezpiecznego wydobycia i butelkowania Nałęczowianki z zachowaniem najwyższych standardów, przez składowanie jej w odpowiednich warunkach, aż po dystrybucję.
Mineralna, źródlana czy stołowa?
Sprawdź, jaki rodzaj wody wybrać!
-
NATURALNA WODA MINERALNA
Charakteryzuje ją pierwotna czystość pod względem chemicznym i mikrobiologicznym. Ma stabilny skład mineralny, charakteryzujący się zawartością składników mineralnych, pierwiastków śladowych lub innych składników. Nałęczowianka należy do wód średniozmineralizowanych (500-1500 mg/l) i mineralizacja ogólna wynosi 675 mg/l.
-
WODA ŹRÓDLANA
Jest to również woda podziemna, bezpieczna dla zdrowia pod względem chemicznym i mikrobiologicznym. W odróżnieniu od wody mineralnej nie musi mieć stabilnego składu mineralnego. Woda źródlana nie różni się właściwościami i składem mineralnym od innej wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi.
-
WODA STOŁOWA
Uzyskuje się ją poprzez wzbogacanie wody mineralnej lub źródlanej w określone składniki mineralne albo poprzez zmieszanie tych dwóch rodzajów wód.